Skip to content
SKIJHELM TEST -  DE BESTE SKIHJELMENE HAR BLITT TESTET

SKIJHELM TEST -  DE BESTE SKIHJELMENE HAR BLITT TESTET

Er du i tvil om hvilken skihjelm du bør velge? Flere organisasjoner har testet markedets beste skihjelmer. Her finner du de siste og beste testene slik at du kan finne hjelmen som passer perfekt for deg!

13 forskjellige skihjelmer

“Svensk Folksam” er et forsikrings selskap som har testet 13 forskjellige hjelmer fra forskjellige produsenter. Det viste seg å være stor forskjell mellom de forskellige skihjelmene. 3 skihjelmer var spesielt gode, mens andre fungerte dårlig. En generell konklusjon er at skihjelmene kan bli forbedret.

Alle hjelmene som ble testet er godkjent i henhold til CE-standarder og EU-krav. Folksam har derimot tøffere tester som linger mer på et ekte ski krasj.

Testvinner: Sweet Protection Igniter MIPS

Sweet protection hjelmene:


Slik ble skihjelmene testet

De ønsket å teste hjelmene på best mulig måte og bruker som nevnt tøffere testmetoder enn hva hjelmene gjennomgår for å bestå CE-godkjenningen. I videoene nedenfor kan du se hvordan testene foregår:


Rotasjonslag

 

Dirkete slagForskjellen på en sikker og mindre siker hjelm


På oversikten ovenfor kan du se hvordan hodet påvirkes av en sikker hjelm mot en mindre sikker hjelm. Forskjellen er overraskende og veldig skremmende.


Den sikre hjelmen

Den mindre sikre hjelmen

 

Fra en av skihjelmene som klarte seg dårligst i testen, men fortsatt er CE-godkjent etter kravene fra EU.

Vinneren av skihjelm testen

Testvinneren ble Sweet Protection Igniter MIPS. På andre- og tredjeplass kom Everest U EXT MIPS Helmet og Scott Chase MIPS.

POC’s Receptor BUG og POC Receptor Backcountry MIPS fikk middels poengsum i testen av skihjelmene.

Kjøp POC skihjelmen her


Den svenske testen

Svenskene er seriøse “gearnørds”. Det blir derfor satt store krav til utstyret! Dette vises i skihjelm testen til Folksam. De har jobbet grundig og hardt med å finne markedets beste skihjelmer.


“Her kan du finne hele den svenske skihjelm testen”Neste artikkel PROFILINTERVIEW: MØD TONJE KVIVIK
  • Sweet Protection

    Sweet Protection Universal Skihjelm Bag

    323,70 kr

    En polstret hjelmpose med en stor lynlås-åbning. Med store håndtag på hver side, så du nemt kan bære posen og din hjelm.

  • More